Thursday, June 21, 2012

Skandinavski performansi - traganje za Mileninim kodom severa - fotografske beleške

Ovo su samo fotografske beleške, samo slike jednog neobičnog traganja sintetisanog u niz performansa i performans - minijatura koje smo realizovali moji saborci i ja ili "Milena and The Invisibles" (kako se već i formalno naziva ova jedinstvena grupa), u Kopenhagenu i Malmeu i okolini u periodu između 24. i 29. maja 2012.
O samim performansima, o njihovoj koncepciji, značenju, značaju i konačnom rezultatu, detaljno ću pisati na ovom istom mestu uskoro.
Zasad uživajte u ovim slikama jedne drugačije stvarnosti i tragajte za svojim verzijama njihovog značenja. Prepustite se i upustite se porstranstvo nepoznatih prostora, jer putovanje se nastavlja!

I
24. maja 2012. izveo sam takozvanu performans - minijaturu u Kopenhagenu, u čuvenom "Kraljevskom vrtu" (Rosenborg Castle Gardens).

 Rosenborg Castle Gardens (King's Garden), Copenhagen



Rosenborg Castle Gardens (King's Garden), Copenhagen

II
26. maja izveo sam performans na jednoj od veličanstvenih litica nacionalnog parka Kullaberg, iznad primorskog gradića  Mölle, u Švedskoj.













"We will burn the moon!"
Kullaberg, Sweden

III
28. maja 2012. izveo sam performans - minijaturu na jednom od brojnih dokova u Malmeu, ovaj pripada delu grada koji se zove Limhamn.




Sea dock in Limhamn, Malmö, Sweden

IV
29. maja izveo sam performans - minijature u gradskoj biblioteci Malmea i na čuvenom doku kod jednog od simbola ovoga grada, atrakcije savremene arhitkekture, poznate zgrade Turning Torso.



 Malmö City Library

 Turning Torso sea dock, Malmö



V
29. maja 2012. izveo sam završni "skandinavski" performans na vrlo inspirativnoj lokaciji, isturenom morskom doku sa neobičnom instalacijom, ponovo u delu Malmea koji se zove Limhamn. Još ću dodati da se kao drugoplanski, vizuelni simbol skandinavskih performansa izdvojio most koji spaja Švedsku i Dansku, Malme i Kopenhagen, takozvani Oresund Bridge.
















Ovoga puta, pored Kostandina Dimitrijevića i Slavice Jovanović, mojih najbližih i stalnih saradnika i saboraca, ovom neobičnom traganju pridružila se i Maja Novaković, koja je bila i naš domaćin u Malmeu. Dakle, krug "Milena and The Invisibles" se još jednom proširio. Borbu nastavljamo jači i sigurniji u trajnost Milenine svetlosti, sa još jednim novim i vrednim saznanjem - energijom kojom nas je obogatio njen jedinstveni kod severa.

4 comments:

  1. Bila je to veoma uzbudljiva nedelja sa fantastičnom inspiracijom i realizacijom! Očekujem da sve nadalje bude bar ovako dobro :D

    ReplyDelete
  2. Vredelo je cekati ovakve slike! :)
    Zelim vam jos puno ovakvih, divnih, inspirativnih i vedrih putovanja... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!!! Nadam se da ćeš na se pridružiti na jednom od budućih :)

      Delete